Queen + Adam Lambert Interview with Digi24 | Romania

28 Apr 2016

Source

Reupload

EXCLUSIV. Queen, interviu înaintea concertului din România

 

Dacă nu ai ști cine a fost Freddie Mercury sau care este istoria Queen, ai putea spune ca Adam Lambert a facut parte dintotdeauna din legendara formație britanică. Iar timpul a demonstrat ca Brian May și Roger Taylor au ales nu bine, ci foarte bine! De ce?

2014 – un turneu spectaculos în Statele Unite – Sold Out – și un concert fabulos la Londra, în noaptea de anul nou, transmis în direct și urmărit de 12 milioane de oameni.

2015 – încă un turneu sold-out în 10 țări europene, 6 concerte în Brazilia plus show-ul din deschiderea festivalului Rock In Rio. Totul la exact 30 de ani de la ediția inaugurală, din 1985, când trupa Queen a reușit să adune cel mai numeros public plătitor de bilete din istorie – peste jumătate de milion de spectatori, la două concerte. 2015 s-a încheiat cu un record de 67 de concerte cu casa închisă.

Adam Lambert – A fost extraordinar. Au venit în finală, am cântat împreună şi a fost cu siguranţă un sentiment de recunoaştere, ceva părea că se potriveşte.

Roger Taylor – Auzisem despre acest băiat sclipitor, Adam Lambert, şi am cântat “We Are The Champions” în acel show, a fost prima dată când am cântat împreună… Cred că atunci am simţit toţi că ne potrivim foarte bine

Pe 21 iunie, Queen și Adam Lambert vor cânta în Piața Constituției din București. Brian May nu va fi însă la primul concert in România

– Dumneavoastră, domnule May, aţi fost deja în România, în martie, aţi cântat împreună cu minunata Kerry Ellis. Cum a fost?

Brian May – Mi-a plăcut! A fost minunat! Nu ne-am aşteptat ca oamenii să fie atât de calzi şi de primitori. La vârsta mea e minunat să merg într-un loc în care nu am mai fost, să le cânt oamenilor şi să îi văd fericiți. Abia aștept să mă întorc!

Pentru Adam, însă, venirea in Romania inseamna mult mai mult!

Adam Lambert – Sunt foarte nerăbdător să ajung în România pentru că mama mea are rădăcini românești. Aceasta este originea mea şi nu am fost niciodată în România. Bunicul din partea mamei sau tatăl lui, nu ştiu sigur dacă este o generaţie înaintea mamei sau două, dar sunt români.

I-am asigurat că mii de fani îi așteaptă la București și le-au promis…

Roger Taylor – O petrecere pe cinste, o noapte pe cinste, un show excelent cu multe hit-uri Queen cântate minunat de Adam.

Coincidenţă sau nu, Queen vine pentru prima dată la București exact în anul în care se împlinesc 25 de ani de la moartea lui Freddie Mercury.

Formația este în acest moment mai cunoscută și mai apreciată ca niciodată.

Și totuși, mai mult de jumătate din acest timp a trecut fără Freddie – Lover of Life, Singer of Songs, așa cum l-a descris chiar Brian. Freddie a fost un om bun, generos, uneori nerăbdător.

A iubit viața, a iubit să compună și să cânte, a iubit Queen și a primit, în schimb, locul binemeritat în istoria universală a muzicii și în inimile fanilor, care vin și acum, după 25 de ani de la moartea lui, la Garden Lodge, să îi cinstească amintirea.

– Adam, dacă ai putea să îl întrebi pe Freddie ceva, ce anume ar fi?

Adam Lambert – Cred ca aş vrea să înţeleg care era procesul lui creativ. Nu ştiu dacă aş putea să îi pun o singură întrebare, mi-ar plăcea o întreagă conversaţie. Ar fi fost minunat să stăm de vorbă şi să înțeleg care îi era abordarea, ce l-a inspirat, cum se simţea pe scenă.

În 1991, când Freddie s-a stins, mulți au spus că și Queen se va stinge odată cu el. Nimic mai neadevărat. Acel ceva special, unic și genial din muzica lor a făcut ca aproape fiecare cântec pe care l-au compus și înregistrat să treacă testul timpului.

– Care este cântecul tău preferat de la Queen?

– Cred că spune ceea ce fiecare dintre noi simţim uneori în viaţă.

De-a lungul timpului, muzica trupei Queen a cucerit inimi și clasamente. Și continuă să o facă datorită devotamentului pe care Brian May și Roger Taylor, alături acum de Adam Lambert, îl păstrează pentru ceea ce Queen înseamnă cu adevărat. Iar dacă Freddie ar mai fi trăit, cu siguranță ar fi fost de acord și i-ar fi plăcut Queen și Adam Lambert.